درباره انتخابات ریاست جمهوری روسیه-راهبرد معاصر
سفارت افغانستان در لندن بسته شد نظرسنجی جدید: هریس در چند ایالت سرنوشت‌ساز از ترامپ پیشی گرفت عربستان سعودی از ایجاد ائتلافی برای تشکیل کشور فلسطین خبر داد رافائل گروسی: فقط اسم برجام باقی مانده | باید به نسخه‌ای به روز شده از توافق قبلی دست یابیم عراقچی: ایران به هیچ عنوان در مقابل یک جنگ فراگیر در لبنان بی تفاوت نخواهد ماند یک فرمانده دیگر حزب الله لبنان به شهادت رسید + عکس یمن، تل‌آویو را با موشک‌های بالستیک هدف قرار داد حمله موشکی حزب الله به مقر اطلاعاتی ارتش اسرائیل در محور شمال آنتونیو گوترش: در متوقف ساختن بزرگترین کشتار تاریخ شکست خوردیم بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران و کشور‌های منطقه بیماری عفونی ناشناخته در افغانستان/ ۵۰۰ نفر مبتلا شدند جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی موافقتنامه نظامی امضا کردند سفیر لبنان در عراق: ایران همواره پشتیبان ما بوده است فرمانده یگان پهپادی حزب‌الله هدف حمله اسرائیل به ضاحیه شهادت ۷۲ نفر در پی حملات گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان | ۴۰۰ نفر مجروح شدند

درباره انتخابات ریاست جمهوری روسیه

انتخابات ریاست جمهوری روسیه مهم ترین اتفاق پس از همه پرسی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه است که در معادلات حساس کنونی و ایفای نقش مسکو در منطقه از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - 2018 March 18
کد خبر: ۲۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ انتخابات روسیه در سال 2018 و در میان تقریبا سکوت رسانه ای خاصی شروع شد که درست در نقطه مقابل اهمیت این انتخابات قرار دارد. روسیه که طی ماه های پس از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا همواره تحت فشار دستگاه سیاست خارجی و اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت در انتخابات سال 2016 آمریکا بوده، اکنون خود باید انتخابات حساس ریاست جمهوری را بر گزار کند. انتخاباتی که بیشترین احتمال برای اقدام تلافی جویانه آمریکا را در پی دارد و در مقطع حساس کنونی و نقشی که روسیه در معادلات منطقه ای و جهانی ایفا می کند، تغییر در چهره سیاسی روسیه به آمریکا این فرصت را خواهد داد تا چالش های جهانی را راحت تر کنترل کند.


آرایش سیاسی انتخابات

بافت سیاسی روسیه به دلیل چند حزبی بودن معمولا با چهره های متفاوتی از احزاب مختلف مواجه می شود. در انتخابات پیش رو 8 نفر ثبت نام کرده اند که طبق نظرسنجی ها رقبای قدرتمندی برای پوتین به شمار نمی آیند و همچنان با اختلاف زیاد کاخ کرملین را مجددا برای یک دوره 6 ساله دیگر به پوتین واگذار خواهند کرد. نظرسنجی های جدید نشان می دهند که پوتین با 69 درصد آرا پیشتاز رقابت ها بوده تا جایی که روزنامه دیلی میل نوشت ولادیمیر پوتین از همان آغاز کمپین انتخابات با کمترین تلاشی فعالیت خود را آغاز کرده و از مناظره با اپوزیسیون روسیه امتناع کرده است. در این میان تنها رقیبی که می تواند مورد حمایت غرب باشد ولادیمیر ژیرینوسکی از حزب لیبرال دموکرات روسیه است که باید در برابر پوتین که به صورت مستقل وارد کارزار انتخابات شده،‌عرض اندام کند که البته طبق نظرسنجی ها سهم بسیار ناچیزی را به خود اختصاص داده است. احتمال دیگر برای حمایت از کاندیدای انتخاباتی از سوی آمریکا به پاول گرودینین میلیونر وابسته به حزب کمونیست باز می گردد که با 8درصد آرا مهم ترین رقیب پوتین، به شمار می آید و دلیل مهم حمایت از آن را می توان در گرایش افراطی وی به ملی گرایی خلاصه کرد که پتانسیل ایجاد تنش در صورت شکست یا پیروزی را خواهد داشت.


از چهره های تاثیرگذار در این انتخابات نیز می توان به میخائیل خودورکوفسکی اشاره کرد که ازمخالفان پوتین و بنیانگذار جبنش «روسیه شفاف» است که در ماه های اخیر سخنرانی های مختلفی در مخالفت با پوتین انجام داده است و در خارج از روسیه اقامت دارد.


چالش های پیش روی انتخابات روسیه

مسکو در راستای برگزاری این انتخابات با چالش هایی رو به روست که در انتخابات گذشته چندان محلی از اعراب نداشت. از جمله مهم ترین چالش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:


فضای مجازی

با توجه به اینکه عمده اتهامات وارد شده به روسیه از سوی آمریکا مربوط به تبلیغات گسترده مسکو در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک است، می توان پیش بینی کرد که مهم ترین ابزار آمریکا برای دخالت در انتخابات روسیه همین فضای مجازی باشد. روسیه که شبکه اجتماعی مختص خود را طراحی و راه اندازی کرده است کار را برای دخالت و مدیریت رسانه ای از طریق مهندسی تبلیغات اینترنتی سخت تر کرده است. اما همچنان بسترهایی مانند فیس بوک و توییتر که طبق قوانین آمریکا ملزم به همکاری با سیستم های اطلاعاتی در راستای منافع امنیت ملی آمریکا هستند، تهدیدهایی را متوجه کرملین خواهند کرد.


امنیتی-تروریستی

با توجه به اینکه روسیه یکی از کشورهایی است که بیشترین آماج حملات تروریستی داعش در چند سال گذشته بوده و در حال حاضر نیز در نبرد سختی با داعش در سوریه است، محتمل ترین سناریو را برای ایجاد ناامنی در خاک خود، حملات تروریستی می داند. حملاتی که نه تنها انتخابات، بلکه می تواند معادلات منطقه ای را نیز تغییر دهد. در نتیجه انتظار می رود که شدیدترین معادلات امنیتی در روسیه اجرا شود تا از موج سازی خبری در راستای تخریب انتخابات جلوگیری کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه برای نخستین بار است که شبه جزیره کریمه در انتخابات رسمی روسیه شرکت می کند ممکن است تحرکات نظامی در این منطقه شکل بگیرد. ایجاد مسائل امنیتی در این انتخابات با توجه به گستردگی حوزه های انتخابی در روسیه، می تواند مشکلات گسترده و هزینه سازی را در پی داشته باشد.


ارسال نظر
تحلیل های برگزیده